تولید آسفالت برای راه سازی و توسعه زیرساخت ها بسیار مهم است و عمدتاً در کارخانه های آسفالت انجام می شود و شرکت های ساختمانی، مهندسان، سازمان های محیط زیست، کارکنان تعمیر و نگهداری و حتی عموم مردم باید اطلاعاتی در مورد کارخانه و روند تولید این آسفالت داشته باشند. کارخانه تولید محصول. دانش و اطلاعات کافی در این زمینه به ما امکان می دهد تا از اجرای موفقیت آمیز پروژه ها و تولید مخلوط آسفالتی با کیفیت بالا اطمینان حاصل کنیم. برای دریافت اطلاعات تخصصی و مفید در این زمینه با ما همراه باشید.
راه اندازی کارخانه آسفالت چگونه است؟
شاید بد نباشد به طور خلاصه به چیستی آسفالت بپردازیم. آسفالت یک ماده چسبناک، سیاه و نیمه جامد است که از نفت ساخته شده و برای چسباندن سنگدانه ها به یکدیگر استفاده می شود. با استفاده از آسفالت می توانید سطحی صاف و بادوام برای راهروها، راهروها، جاده ها و پارکینگ ها ایجاد کنید.
حالا کارخانه آسفالت چیست؟ کارخانه آسفالت تأسیساتی است که برای تولید آسفالت، ماکادام و سایر اشکال سنگفرش روکش دار استفاده میشود که در مجموع به نام بتن سیاه یا آسفالت شناخته میشوند. این سنگدانه ها (مانند سنگ خرد شده، ماسه و شن) در کارخانه آسفالت با قیر مخلوط می شوند تا مخلوط آسفالتی برای روسازی جاده تولید شود.
برای درک بهتر کارخانه آسفالت، باید اجزای اصلی آن را بشناسید.
راه اندازی کارخانه آسفالت مانند هر سیستم دیگری دارای اجزای مختلفی می باشد که مهمترین آنها در زیر آمده است:
سیستم تغذیه سنگدانه سرد:
این سیستم سنگدانه های مورد نیاز برای اختلاط آسفالت را جمع آوری و ذخیره می کند.
خشک کن:
قبل از مخلوط کردن سنگدانه ها با قیر، رطوبت را از بین می برد.
سوخت زغال سنگ:
گرمای مورد نیاز برای فرآیند خشک کردن را تامین می کند.
تامین زغال سنگ:
مشعل را با زغال سنگ تامین می کند.
فیلتراسیون گرد و غبار:
ذرات گرد و غبار تولید شده در طول فرآیند را جذب و حذف می کند.
آسانسور سنگدانه داغ:
سنگدانه های خشک و داغ را به سیستم اختلاط می آورد.
صفحه ارتعاشی:
اندازه های مختلف سنگدانه ها را قبل از مخلوط کردن با قیر جدا می کند.
سیستم تغذیه پرکننده:
فیلرها و مواد افزودنی معدنی را در صورت نیاز به مخلوط اضافه می کند.
سیستم توزین و اختلاط:
این سیستم وزن سنگدانه ها و قیر را به دقت اندازه گیری می کند و سپس با ترکیب آنها مخلوط آسفالتی مورد نظر را تولید می کند.
واحد کنترل آلودگی:
به کنترل و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از فرآیند تولید آسفالت کمک می کند.
واحد ذخیره سازی:
قبل از حمل و نقل جهت روسازی راه، مخلوط آسفالتی تولید شده در این واحد ذخیره می شود.
سیستم تامین قیر:
قیر مورد نیاز برای فرآیند تولید را ذخیره و تامین می کند.
کارخانه های آسفالت برای ساخت و ساز و نگهداری راه ها ضروری هستند و درک عملکرد، نگهداری و فرآیند ساخت آنها برای تولید آسفالت با کیفیت بالا و کارآمد ضروری است.
آسفالت چه کاربردهایی دارد؟
آسفالت پس از تولید در کارخانه در پروژه های مختلف صنعتی، ساختمانی و شهری مورد استفاده قرار می گیرد.
برخی از کاربردهای مهم و رایج آسفالت عبارتند از:
سنگفرش:
به طور گسترده در ساخت و ساز جاده برای ایجاد یک سطح صاف و بادوام برای بزرگراه ها، جاده های شهری و باند فرودگاه استفاده می شود.
عایق رطوبتی:
در حالت مایع برای ضد آب کردن دیوارها و سطوح استفاده می شود.
مصارف صنعتی و تفریحی:
در ساخت سدها، مخازن، زمین های بازی و پارک ها کاربرد دارد. کشاورزان و دامداران از آسفالت برای پوشش کف استخرهای پرورش ماهی و در آغل دام استفاده می کنند. همچنین یک راه حل ایده آل برای مبارزه با سیل و فرسایش خاک است.
دفن زباله:
می تواند به عنوان یک مانع ایمن و موثر بین خاک و آلاینده های احتمالی عمل کند. به همین دلیل، گاهی اوقات به عنوان پلی اتیلن در محل های دفن زباله استفاده می شود.
حفظ خاک:
یک لایه نازک از آسفالت پودر شده می تواند به تثبیت خاک یا شن کمک کند. به این ترتیب جریان آب باعث فرسایش خاک نمی شود.
مراحل تولید کارخانه آسفالت
مراحل تولید آسفالت عمدتاً شامل مراحل زیر است:
فرآیند تولید آسفالت با تامین سنگدانه های سرد مانند ماسه، شن و سنگ خرد شده آغاز می شود. این سنگدانه ها در مخازن مختلف ذخیره می شوند و سپس به خشک کن منتقل می شوند.
سنگدانه ها در درام خشک کن حرارت داده و خشک می شوند تا رطوبتی باقی نماند. درام خشک کن توسط یک مشعل با انرژی زغال سنگ، نفت کوره یا گاز گرم می شود.
سپس سنگدانه های خشک شده توسط آسانسور مخصوص به صفحه ویبره منتقل می شوند.
صفحه ارتعاشی سنگدانه ها را به اندازه های مختلف جدا می کند.
سپس اندازه های مختلف سنگدانه ها به طور دقیق توزین شده و با قیر و مواد پرکننده در واحد اختلاط مخلوط می شوند. واحد اختلاط برای اطمینان از پوشش یکنواخت سنگدانه ها با قیر طراحی شده است.
واحد کنترل آلودگی چیست ؟
همانطور که در معرفی اجزا اشاره کردیم، واحد کنترل آلودگی از انتشار گازهای مضر و نشت ذرات گرد و غبار به محیط زیست در تمامی مراحل تولید آسفالت جلوگیری می کند.
سپس مخلوط گرم تولید شده به سیلوهای ذخیره سازی منتقل می شود.
واحد کنترل کیفیت همچنین باید تأیید کند که همه واحدها و فرآیندها با استانداردهای جهانی یا محلی مطابقت دارند و کیفیت فرآیند تولید به طور سیستماتیک بهبود می یابد.
محدوده دما در طول فرآیند تولید به طور کلی بین 100 تا 200 درجه سانتیگراد است. زمانی که مقدار آسفالت بازیافتی از 20 درصد فراتر رفت، به تدریج شاهد کاهش کیفیت آسفالت خواهیم بود. بنابراین برای تولید آسفالت با کیفیت بالا، درصد آسفالت بازیافتی باید همیشه در محدوده مجاز و طبیعی نگه داشته شود.
نتیجه
در این مقاله در مورد آسفالت و کاربردهای آن به صورت عمیق و مفید صحبت کرده ایم. همچنین کارخانه تولید آسفالت، اجزای تشکیل دهنده آن و نحوه تهیه آسفالت در کارخانه را توضیح دادیم. برای ارتباط با سازنده کارخانه آسفالت و مشاوره با بهترین سازنده کارخانه گچ به سایت آذر پارس مراجعه کنید و یا با مشاورین ما تماس بگیرید.
شماره تماس دفتر: 09382939998 – 09108104474
شماره تماس مدیریت : 09143335474 – 09108104474